Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoeksjournalistiek loont (ook financieel)

Onderzoeksjournalistiek loont, ook in harde euro’s. Of beter gezegd: ponden. Dankzij de serie publicaties over het declaratiegedrag van Britse politici heeft The Daily Telegraph sinds 8 mei een miljoen extra kranten verkocht. Tenminste, dat schrijft The Guardian, die verder vooral belicht hoe The Daily Telegraph met een team van 25 journalisten uit ruwe data weken vol onthullingen putte.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk