Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoeksjournalistiek loont (ook financieel)

Onderzoeksjournalistiek loont, ook in harde euro’s. Of beter gezegd: ponden. Dankzij de serie publicaties over het declaratiegedrag van Britse politici heeft The Daily Telegraph sinds 8 mei een miljoen extra kranten verkocht. Tenminste, dat schrijft The Guardian, die verder vooral belicht hoe The Daily Telegraph met een team van 25 journalisten uit ruwe data weken vol onthullingen putte.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk