Kenniscentrum, Nieuws

Webwijzer over steun inval Irak

Het VVOJ Café op maandagavond 22 juni is gewijd aan de omstreden steun die het Nederlandse kabinet verleende aan de inval in Irak. Panelleden Joost Oranje van NRC Handelsblad en Jacco Versluis van KRO Reporter zullen de onderzoeksjournalistieke kant van de kwestie belichten. Een overzicht van publicaties vind je via deze webwijzer.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk