Nieuws

Online videoreportages belichten seksueel geweld

The Center for Investigative Reporting (CIR) presenteert onderzoeksjournalistieke videoreportages op haar website. Zoals eerder over het speurwerk van twee broers naar paramilitaire guerrilla-clans in Colombia. Twee nieuwe publicaties richten zich op seksueel geweld tegen vrouwen. Over slachtoffers van verkrachting in Irak, die wonen in een schuilplaats omdat ze bedreigd worden. En over gedwongen prostitutie van Oost-Europese vrouwen.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk