Nieuws

Online videoreportages belichten seksueel geweld

The Center for Investigative Reporting (CIR) presenteert onderzoeksjournalistieke videoreportages op haar website. Zoals eerder over het speurwerk van twee broers naar paramilitaire guerrilla-clans in Colombia. Twee nieuwe publicaties richten zich op seksueel geweld tegen vrouwen. Over slachtoffers van verkrachting in Irak, die wonen in een schuilplaats omdat ze bedreigd worden. En over gedwongen prostitutie van Oost-Europese vrouwen.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk