Nieuws

Online videoreportages belichten seksueel geweld

The Center for Investigative Reporting (CIR) presenteert onderzoeksjournalistieke videoreportages op haar website. Zoals eerder over het speurwerk van twee broers naar paramilitaire guerrilla-clans in Colombia. Twee nieuwe publicaties richten zich op seksueel geweld tegen vrouwen. Over slachtoffers van verkrachting in Irak, die wonen in een schuilplaats omdat ze bedreigd worden. En over gedwongen prostitutie van Oost-Europese vrouwen.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk