Kenniscentrum, Nieuws

Euro-Mediterrane academie in Amsterdam

Jonge journalisten met speciale interesse in multiculturele communicatie, de Europese Unie en omringende Middellandse Zee landen worden uitgenodigd om mee te dingen naar een plek in de Euro-Mediterrane Academie voor jonge journalisten die van 5 tot 16 oktober 2009 plaatsvindt in Amsterdam.

Tijdens het tiendaagse seminar, georganiseerd door het Goethe Instituut en Intercultural Dialogue, volgen journalisten lezingen, nemen deel aan discussies en voeren journalistieke opdrachten uit die aan het eind van de academie op de website van de organisatie worden gepubliceerd.

Alle opdrachten zullen iets te maken hebben met het theme van dit jaar, Challenges posed by global migration.

In totaal is er plaats voor 18 journalisten, waarvan negen uit de Europese Unie en de overige negen uit mediterrane landen die deelnamen aan het zogeheten Barcelona Proces: Algerije, Egypte, Jordanië, Israël en de Palestijnse gebieden, Libanon, Mauretanië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije.

In aanmerking komen journalisten tot 30 jaar die werkzaam zijn voor alle soorten media – krant, radio, televisie en internet.

De uiterste aanmelddatum is 22 juni 2009.

Meer informatie over de toelatingseisen, voorwaarden en het programme van het seminar zelf kun je lezen op de website van de Euro-Mediterrane Academie.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk