Kenniscentrum, Nieuws

Euro-Mediterrane academie in Amsterdam

Jonge journalisten met speciale interesse in multiculturele communicatie, de Europese Unie en omringende Middellandse Zee landen worden uitgenodigd om mee te dingen naar een plek in de Euro-Mediterrane Academie voor jonge journalisten die van 5 tot 16 oktober 2009 plaatsvindt in Amsterdam.

Tijdens het tiendaagse seminar, georganiseerd door het Goethe Instituut en Intercultural Dialogue, volgen journalisten lezingen, nemen deel aan discussies en voeren journalistieke opdrachten uit die aan het eind van de academie op de website van de organisatie worden gepubliceerd.

Alle opdrachten zullen iets te maken hebben met het theme van dit jaar, Challenges posed by global migration.

In totaal is er plaats voor 18 journalisten, waarvan negen uit de Europese Unie en de overige negen uit mediterrane landen die deelnamen aan het zogeheten Barcelona Proces: Algerije, Egypte, Jordanië, Israël en de Palestijnse gebieden, Libanon, Mauretanië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije.

In aanmerking komen journalisten tot 30 jaar die werkzaam zijn voor alle soorten media – krant, radio, televisie en internet.

De uiterste aanmelddatum is 22 juni 2009.

Meer informatie over de toelatingseisen, voorwaarden en het programme van het seminar zelf kun je lezen op de website van de Euro-Mediterrane Academie.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk