Kenniscentrum, Nieuws

Studiereis Israël beginnende journalisten

Beginnende en bijna afgestudeerde journalisten met interesse in Israël en de Palestijnse gebieden worden uitgenodigd zich aan te melden voor een studiereis naar Israël deze zomer.

Het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) in Den Haag is een Nederlands, politiek onafhankelijk instituut dat informatie verschaft en cursussen geeft over Israël en alsmede over antisemitisme in Nederland.

Speciaal voor (aankomende) journalisten organiseert het CIDI een studiereis waarbij deelnemers ontmoetingen hebben met diplomaten en politici uit Nederland, Israël en de Palestijnse gebieden. De reis wordt deels door CIDI gesubsidieerd.

Daarnaast vinden er bijeenkomsten plaats met academici en deskundigen op het gebied van de Israëlische samenleving, het internationaal recht en het Palestijns-Israëlisch conflict.

Deelnemers zullen in aanraking komen met allerlei groepen uit de Israëlische bevolking en tevens met Nederlandse en Israëlische journalisten spreken.

Deelname aan alle activiteiten tijdens de reis is een verplichting. Na afloop volgt een follow-up/evaluatiebijeenkomst.

Deelnemende studenten zullen proberen een verslag van (een onderdeel van) de reis in een medium naar keuze te publiceren. De kosten voor deelname bedragen € 300,- dat voorafgaand aan de reis moet worden voldaan.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Alon de Lieme, e-mail: a.delieme@cidi.nl

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk