Cafe, Kenniscentrum, Nieuws, Woo

Afstudeerfilm: 15 jaar WOBben in België

Afgelopen maandag 25 mei was er in Gent een VVOJ Café over 15 jaar WOBben in België. Wil je de reportage over hetzelfde thema die Nils Dumortier maakte als afstudeerproject op de Arteveldehogeschool nog eens bekijken? Dat kan via Vimeo of onderaan dit bericht.

15 jaar wobben. Afstudeerproject van Nils Dumortier (Arteveldehogeschool Gent) from Pascal Decroos Fund on Vimeo

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk