Cafe, Nieuws

VVOJ Café A’dam: steun aan oorlog Irak

Wat bewoog het Nederlandse kabinet om de inval in Irak politiek te steunen? En waarom wil het kabinet er al jaren niks over kwijt? Zonder twijfel een van de meest omstreden politieke kwesties, voorlopig geparkeerd bij een commissie. Wat hebben journalisten tot dusver boven tafel gekregen, en waarom is onderzoek zo moeilijk? Kom naar het laatste VVOJ Café voor het zomerreces, op maandagavond 22 juni 2009.

Met: Joost Oranje (NRC Handelsblad) en Jacco Versluis (KRO Reporter)
Wanneer: maandag 22 juni, aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Waar: Kapitein Zeppos (zaal boven), Gebed Zonder End 5, 1012 HS, Amsterdam. De locatie is makkelijk te vinden en te bereiken vanaf Amsterdam Centraal.
Aanmelden: De VVOJ organiseert Café-avonden voor leden. Niet-leden zijn welkom, mits ze journalist zijn. Vooraf aanmelden verplicht met een mailtje naar cafe@vvoj.org. Bij overaanmelding krijgen VVOJ-leden voorrang. Toegang voor VVOJ-leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro. Zie ook de Café-pagina.


Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk