Kenniscentrum, Nieuws

Press Now zoekt onderzoeksjournalist voor masterclass

De organisatie Press Now is op zoek naar een ervaren onderzoeksjournalist die samen met een Marokkaanse collega een masterclass-programma van een week opzet. Tijdens de cursus onderzoeksjournalistiek, in oktober dit jaar, zal hij of zij ook studenten begeleiden. Kandidaten spreken vloeiend Frans, kennis van de Arabische taal is gewenst. Contactinfo op de site van Press Now.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk