Kenniscentrum, Nieuws

Winnaars De Tegel 2008 gehuldigd

De Tegel 2008 is gegaan naar journalisten van de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, NCRV Netwerk, AVRO’s Hoge Bomen, VPRO De Ochtenden, VPRO Landroof en het blad Quest. De jury, onder leiding van Ed Nijpels, prees de kwaliteit van de inzendingen (pdf juryrapport). Co-winnaar van de Innovatieprijs is Wim Schepens, onlangs geïnterviewd op deze site over een andere publicatie.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk