Kenniscentrum, Nieuws

Winnaars De Tegel 2008 gehuldigd

De Tegel 2008 is gegaan naar journalisten van de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, NCRV Netwerk, AVRO’s Hoge Bomen, VPRO De Ochtenden, VPRO Landroof en het blad Quest. De jury, onder leiding van Ed Nijpels, prees de kwaliteit van de inzendingen (pdf juryrapport). Co-winnaar van de Innovatieprijs is Wim Schepens, onlangs geïnterviewd op deze site over een andere publicatie.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk