Kenniscentrum, Nieuws

‘Empathie bepalend voor programma’

Hoe ervaren Nederlandse militairen de internationele vredesmissies? Wim Schepens, programmamaker bij de VPRO, zocht het uit en maakte er een thema-avond over. Binnenkort wordt deze opnieuw uitgezonden. ‘Wat ons onderscheidt van de meeste programma’s, is de precisie en de tijd die we aan de mensen besteden,’ vertelt Schepens aan VVOJ-webredacteur Rachel Levy in de interviewserie Dossier Onderzoek. Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk