Cafe, Kenniscentrum, Nieuws

Webwijzer over statistiek en cijferbronnen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) opende maandag, 20 april, speciaal voor onderzoeksjournalisten de deuren met een avondvullend programma. Het was een VVOJ Café over statistiek, cijfers zoeken en interpreteren. Een presentatie komt binnenkort online, de VVOJ webwijzer is al toegankelijk.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk