Kenniscentrum, Nieuws

Achttien aanvragen voor Europese werkbeurs onderzoeksjournalistiek

Achttien aanvragen van 29 journalisten heeft het European Fund for Investigative Journalism ontvangen voor een Europese werkbeurs. Het totaal aangevraagde bedrag bedraagt 145.000 euro. Dat betekent dus keuzes maken voor de jury tijdens deze eerste (pilot)ronde, waarin er twintigduizend euro wordt verdeeld. De journalisten vertegenwoordigen elf verschillende nationaliteiten. Een aantal verwacht in meerdere landen te kunnen publiceren.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk