Kenniscentrum, Nieuws

Achttien aanvragen voor Europese werkbeurs onderzoeksjournalistiek

Achttien aanvragen van 29 journalisten heeft het European Fund for Investigative Journalism ontvangen voor een Europese werkbeurs. Het totaal aangevraagde bedrag bedraagt 145.000 euro. Dat betekent dus keuzes maken voor de jury tijdens deze eerste (pilot)ronde, waarin er twintigduizend euro wordt verdeeld. De journalisten vertegenwoordigen elf verschillende nationaliteiten. Een aantal verwacht in meerdere landen te kunnen publiceren.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk