Kenniscentrum, Nieuws

Achttien aanvragen voor Europese werkbeurs onderzoeksjournalistiek

Achttien aanvragen van 29 journalisten heeft het European Fund for Investigative Journalism ontvangen voor een Europese werkbeurs. Het totaal aangevraagde bedrag bedraagt 145.000 euro. Dat betekent dus keuzes maken voor de jury tijdens deze eerste (pilot)ronde, waarin er twintigduizend euro wordt verdeeld. De journalisten vertegenwoordigen elf verschillende nationaliteiten. Een aantal verwacht in meerdere landen te kunnen publiceren.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk