Kenniscentrum, Nieuws

Idee voor journalistiek onderzoek?

U bent een gewone burger en heeft een goed idee voor een journalistiek onderzoek in de krant, de televisie, radio of het internet? Of u zit met een prangende kwestie die echt tot op de bodem uitgezocht moet worden?

Let op: dan bent u bij de VVOJ niet op de juiste plek. De VVOJ is een vakvereniging die uitsluitend de belangen van onderzoeksjournalisten behartigt. De vereniging speelt geen rol in de onderwerpkeuze van media.

Wilt u media interesseren voor uw idee, neem vooral rechtstreeks contact op met redacties van Nederlandse of Vlaamse media.

Tip: vertel de redactie uw idee kort en bondig en stuur geen bijlagen mee. Redacties krijgen dagelijks bergen post. Hoe langer uw brief, des te groter de kans dat hij ongelezen wordt weggegooid.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk