Kenniscentrum, Nieuws

Idee voor journalistiek onderzoek?

U bent een gewone burger en heeft een goed idee voor een journalistiek onderzoek in de krant, de televisie, radio of het internet? Of u zit met een prangende kwestie die echt tot op de bodem uitgezocht moet worden?

Let op: dan bent u bij de VVOJ niet op de juiste plek. De VVOJ is een vakvereniging die uitsluitend de belangen van onderzoeksjournalisten behartigt. De vereniging speelt geen rol in de onderwerpkeuze van media.

Wilt u media interesseren voor uw idee, neem vooral rechtstreeks contact op met redacties van Nederlandse of Vlaamse media.

Tip: vertel de redactie uw idee kort en bondig en stuur geen bijlagen mee. Redacties krijgen dagelijks bergen post. Hoe langer uw brief, des te groter de kans dat hij ongelezen wordt weggegooid.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk