Kenniscentrum, Nieuws

Idee voor journalistiek onderzoek?

U bent een gewone burger en heeft een goed idee voor een journalistiek onderzoek in de krant, de televisie, radio of het internet? Of u zit met een prangende kwestie die echt tot op de bodem uitgezocht moet worden?

Let op: dan bent u bij de VVOJ niet op de juiste plek. De VVOJ is een vakvereniging die uitsluitend de belangen van onderzoeksjournalisten behartigt. De vereniging speelt geen rol in de onderwerpkeuze van media.

Wilt u media interesseren voor uw idee, neem vooral rechtstreeks contact op met redacties van Nederlandse of Vlaamse media.

Tip: vertel de redactie uw idee kort en bondig en stuur geen bijlagen mee. Redacties krijgen dagelijks bergen post. Hoe langer uw brief, des te groter de kans dat hij ongelezen wordt weggegooid.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk