Kenniscentrum, Nieuws

Idee voor journalistiek onderzoek?

U bent een gewone burger en heeft een goed idee voor een journalistiek onderzoek in de krant, de televisie, radio of het internet? Of u zit met een prangende kwestie die echt tot op de bodem uitgezocht moet worden?

Let op: dan bent u bij de VVOJ niet op de juiste plek. De VVOJ is een vakvereniging die uitsluitend de belangen van onderzoeksjournalisten behartigt. De vereniging speelt geen rol in de onderwerpkeuze van media.

Wilt u media interesseren voor uw idee, neem vooral rechtstreeks contact op met redacties van Nederlandse of Vlaamse media.

Tip: vertel de redactie uw idee kort en bondig en stuur geen bijlagen mee. Redacties krijgen dagelijks bergen post. Hoe langer uw brief, des te groter de kans dat hij ongelezen wordt weggegooid.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk