Kenniscentrum, Nieuws

Webwijzer gids over Strafhof-besluit Al-Bashir

Nu al online: de gids naar gedegen informatie over de besluitvorming van het Internationaal Strafhof in Den Haag rondom de mogelijke vervolging van de Soedanese president Omar Al-Bashir.

Komende woensdag 4 maart laat het Internationaal Strafhof weten of het al dan niet tot strafvervolging over gaat van de Soedanese president Omar Al-Bashir.

In juli 2008 riep de hoofdaanklager van het internationaal strafhof, Luis Moreno Ocampo, op tot vervolging van de Soedenese president.

Als het Strafhof hier gehoor aan geeft, zal het de eerste keer zijn dat er een arrestatiebevel wordt uitgevaardigd tegen een nog zittend staatshoofd.

Journalisten die over deze kwestie schrijven kunnen de Webwijzer raadplegen, dé online gids van de VVOJ naar gedegen informatie.

De VVOJ-redactie doet een dringende oproep aan journalisten die zich intensief met het dossier-Darfoer bezighouden om de redactie te wijzen op belangrijke websites die mogelijkerwijs in de Webwijzer ontbreken. Schrijf naar webredactie@vvoj.org en uw link wordt toegevoegd!

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk