Cafe, Nieuws

VVOJ Café: Speuren in virtuele netwerken

De tienerverdachten van de ‘schoolbedreiging’ in Weesp worden zelf bedreigd op hun Hyves-pagina. Ook dat blijkt nieuws. Het lijkt vanzelfsprekend te worden: bij calamiteiten grasduinen journalisten door sociale netwerksites op zoek naar informatie over verdachten en slachtoffers. Hoe kunnen virtuele netwerken en profielpagina’s van nut zijn voor journalistieke research? Een van de vragen tijdens het volgende VVOJ Café op 23 maart.

Gerelateerde artikelen

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk