Cafe, Nieuws

VVOJ Café: Speuren in virtuele netwerken

De tienerverdachten van de ‘schoolbedreiging’ in Weesp worden zelf bedreigd op hun Hyves-pagina. Ook dat blijkt nieuws. Het lijkt vanzelfsprekend te worden: bij calamiteiten grasduinen journalisten door sociale netwerksites op zoek naar informatie over verdachten en slachtoffers. Hoe kunnen virtuele netwerken en profielpagina’s van nut zijn voor journalistieke research? Een van de vragen tijdens het volgende VVOJ Café op 23 maart.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk