Cafe, Nieuws

VVOJ Café: Speuren in virtuele netwerken

De tienerverdachten van de ‘schoolbedreiging’ in Weesp worden zelf bedreigd op hun Hyves-pagina. Ook dat blijkt nieuws. Het lijkt vanzelfsprekend te worden: bij calamiteiten grasduinen journalisten door sociale netwerksites op zoek naar informatie over verdachten en slachtoffers. Hoe kunnen virtuele netwerken en profielpagina’s van nut zijn voor journalistieke research? Een van de vragen tijdens het volgende VVOJ Café op 23 maart.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk