Kenniscentrum, Nieuws

Milieuseminar Europese journalisten

Journalisten uit de Europese Unie worden uitgenodigd zich aan te melden voor een speciaal milieu-seminar georganiseerd door het European Journalism Centre in Brussel. Het seminar vindt plaats van 16 tot 18 maart en staat in het teken van klimaatverandering, duurzaamheid en milieu en de manier waarop nationale overheden en de Europese Unie daar hun beleid op afstemmen. Ook de invloed van de financiële crisis op de aanpak van de milieuproblematiek komt aan de orde.

Deelnemers aan het seminar spreken onder meer met leden van de Europese Commissie, deskundigen en vertegenwoordigers van non-gouvernementele organisaties.

Alle journalisten die gevestigd zijn in één van de 27 landen van de EU en die voor nationale of regionale media verslag doen over buitenlands beleid, milieu en ontwikkelingszaken, komen in aanmerking voor het seminar.

Reiskosten, accomodatie en sommige maaltijden worden vergoed. Aanmelden kan tot 9 februari 2009 via www.ejcseminars.eu. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de projectleider:

Laure Englebert
European Journalism Centre, Residence Palace (IPC)
Rue de la Loi 155, Block C Bureau 2/250 bis
B-1040 Brussel
België
Tel. : +32.223.522.54
Fax : +32.2.235.2345
Mobile: +32.474.817.638
E-mail: englebert@ejc.nl

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk