Kenniscentrum, Nieuws

Europese prijs jonge journalisten 2009

Jonge journalisten kunnen vanaf heden meedingen naar de Europese Prijs voor Jonge Journalisten 2009, een prijs van het Directoraat Uitbreiding van de Europese Commissie. Inschrijven kan vanaf 1 februari tot en met 31 mei 2009 via de website.

In aanmerking komt al het werk van journalisten tussen de 17 en 35 jaar oud waarin de uitbreiding en/of toekomst van de Europese Unie centraal staat. Het journalistieke werk kan bestaan uit tekst voor oude of nieuwe media; radioproducties kunnen eveneens worden aangemeld.

Journalisten moeten afkomstig zijn uit de Europese Unie, een kandidaat- of potentiële kandidaatlidstaat (westelijke Balkan en Turkije).

De winnende artikelen en radiofragmenten worden op de website van de wedstrijd gepubliceerd. De artikelen verschijnen uiteindelijk tevens in een boekje.

De 35 nationale winnaars van de Europese Prijs voor Jonge Journalisten 2009 worden eind augustus/begin september 2009 uitgenodigd voor een culturele en historische reis naar Berlijn, dat dit jaar de twintigste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur. Aan het eind van de reis krijgen de winnaars de gelegenheid vertegenwoordigers van de EU, politici, ambassadeurs en professionele journalisten te ontmoeten.

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk