Kenniscentrum, Nieuws

‘Journalisten moeten meer database onderzoek doen’

Journalisten moeten meer databaseonderzoek doen. Dat zegt NRC Handelsblad journalist Arlen Poort. Samen met collega Melle Garschagen onderzocht Poort de ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt van de laatste vijf jaar. Het resultaat van deze uitzonderlijk uitgebreide analyse verscheen op 17 januari 2009 in het NRC Handelsblad. Aan VVOJ-webredacteur Rachel Levy vertelt hij erover in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek.
“Nederland en Vlaanderen moeten een inhaalslag maken als het gaat om database onderzoek,” zegt Poort.
Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk