Kenniscentrum, Nieuws

‘Journalisten moeten meer database onderzoek doen’

Journalisten moeten meer databaseonderzoek doen. Dat zegt NRC Handelsblad journalist Arlen Poort. Samen met collega Melle Garschagen onderzocht Poort de ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt van de laatste vijf jaar. Het resultaat van deze uitzonderlijk uitgebreide analyse verscheen op 17 januari 2009 in het NRC Handelsblad. Aan VVOJ-webredacteur Rachel Levy vertelt hij erover in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek.
“Nederland en Vlaanderen moeten een inhaalslag maken als het gaat om database onderzoek,” zegt Poort.
Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk