Kenniscentrum, Nieuws

‘Journalisten moeten meer database onderzoek doen’

Journalisten moeten meer databaseonderzoek doen. Dat zegt NRC Handelsblad journalist Arlen Poort. Samen met collega Melle Garschagen onderzocht Poort de ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt van de laatste vijf jaar. Het resultaat van deze uitzonderlijk uitgebreide analyse verscheen op 17 januari 2009 in het NRC Handelsblad. Aan VVOJ-webredacteur Rachel Levy vertelt hij erover in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek.
“Nederland en Vlaanderen moeten een inhaalslag maken als het gaat om database onderzoek,” zegt Poort.
Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk