Kenniscentrum, Nieuws

‘Journalisten moeten meer database onderzoek doen’

Journalisten moeten meer databaseonderzoek doen. Dat zegt NRC Handelsblad journalist Arlen Poort. Samen met collega Melle Garschagen onderzocht Poort de ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt van de laatste vijf jaar. Het resultaat van deze uitzonderlijk uitgebreide analyse verscheen op 17 januari 2009 in het NRC Handelsblad. Aan VVOJ-webredacteur Rachel Levy vertelt hij erover in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek.
“Nederland en Vlaanderen moeten een inhaalslag maken als het gaat om database onderzoek,” zegt Poort.
Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk