Nieuws, VVOJ Vereniging, Woo

Bestuurswissel VVOJ

Tijdens de Algemene Ledenvergadering die op 22 november 2008 in Brussel plaatsvond, nam de VVOJ afscheid van het laatste bestuurslid dat nog bij de oprichting in 2002 aanwezig was. Ides Debruyne (directeur van het Fonds Pascal Decroos) geeft na zeven jaar bestuurswerk het stokje over. Hij gaat zich weer geheel aan het Fonds én aan nieuwe initiatieven op het gebied van kritische en diepgravende journalistiek wijden.

Ides Debruyne is zeer actief betrokken bij de instelling van het European Fund for Investigative Journalism, een initiatief om beurzen te verstrekken voor grensoverschrijdend journalistiek onderzoek. Houd voor berichten over de start van dit nieuwe fonds de website van het Pascal Decroosfonds in de gaten.

Als nieuw bestuurslid werd tijdens de ALV benoemd Karel Platteau, medewerker van het Fonds Pascal Decroos, en drijvende kracht achter de websites www.mediakritiek.be en www.wobbing.eu. Klik hier voor de volledige bestuurssamenstelling.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk