Kenniscentrum, Nieuws

Flat Earth News-schrijver geeft masterclass

Twee vooraanstaande Britse journalisten verbonden aan The Guardian, David Leigh en Nick Davies, geven op zaterdag 21 februari in de Londense City University een masterclass onderzoeksjournalistiek. De cursus, bedoeld voor ‘anyone who ever wanted to bring down a government with a notebook’, duurt van 10-18 uur. Beide journalisten hebben al verschillende persprijzen gewonnen; Davies publiceerde vorig jaar het boek Flat Earth News. Inschrijven kan via de cursuswebsite.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk