Kenniscentrum, Nieuws

Flat Earth News-schrijver geeft masterclass

Twee vooraanstaande Britse journalisten verbonden aan The Guardian, David Leigh en Nick Davies, geven op zaterdag 21 februari in de Londense City University een masterclass onderzoeksjournalistiek. De cursus, bedoeld voor ‘anyone who ever wanted to bring down a government with a notebook’, duurt van 10-18 uur. Beide journalisten hebben al verschillende persprijzen gewonnen; Davies publiceerde vorig jaar het boek Flat Earth News. Inschrijven kan via de cursuswebsite.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk