Kenniscentrum, Nieuws

Debat Irak, commissie Davids en de journalistiek

Dinsdag 12 januari heeft de commissie Davids haar rapport over de politieke steun van Nederland aan de inval in Irak gepresenteerd. Davids sprak over een hoofdpijndossier waarbij ook de media “druk op het hoofd” uitoefenden. Over de bevindingen vindt op donderdag 14 januari vanaf 17.00 uur een debat plaats in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

Ko Colijn (journalist Vrij Nederland, senior onderzoeker Clingendael), Allard de Rooi (Burgerinitiatief Openheid over Irak) en journalist Joost Oranje (NRC) geven een aanzet voor de discussie die onder leiding staat van Godelieve van Heteren (Europa Arena, lid dagelijks bestuur Nieuwspoort).

Verder uitgenodigd zijn onder meer betrokken onderzoeksjournalisten, de Vlaams Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ), de NVJ, parlementaire journalisten, leden van de commissie Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IVD), de AIVD, de MIVD en voorlichters van ministeries.

Belangstellenden zijn van harte welkom deel te nemen aan de discussie. De toegang is vrij, aanmelden mag, maar hoeft niet.

Het debat is georganiseerd door de commissie Debat en Democratie van Nieuwspoort.

Datum: 14 januari 2010
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Zaal: Wandelganger II
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag
Informatie en aanmelden: www.nieuwspoort.nl

Verder lezen:
Legebeke Legaat 2009: ‘Wantrouw de oorlog, zeker bij een oorlog’
Argos 2 januari 2010: vooruitblik op rapport commissie Davids
VVOJ Café 22 juni 2009: ‘Je moet je stukken niet thuis bewaren’
Dossier Onjo commissie Davids

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk