Nieuws

Videogids onderzoeksjournalistiek

Her en der op internet staan best aardige video’s over onderzoeksjournalistiek. Gemaakt tijdens een lezing, congres of universiteitscollege. Op de VVOJ-site vind je vanaf nu een videogids die wijst waar je wat kunt vinden. En om ook onze collega’s buiten Vlaanderen en Nederland terwille te zijn, is de investigative journalism online video directory in het Engels. Met Nick Davies, Seymour Hersh, Bob Woodward, to name a few.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk