Nieuws

De Los Angeles Times Data Desk

Een aardige tip voor liefhebbers van computer assisted reporting en statistieken: de Data Desk van de Los Angeles Times. Tientallen afzonderlijke projecten behandelen een waaier aan thema’s, van vervuilde zwembaden tot de reistijd van forensen. Veel informatie is met zoektermen online te raadplegen. Klik hier om te zien hoe een vooraanstaande Amerikaanse krant de website inzet.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk