Nieuws

De Los Angeles Times Data Desk

Een aardige tip voor liefhebbers van computer assisted reporting en statistieken: de Data Desk van de Los Angeles Times. Tientallen afzonderlijke projecten behandelen een waaier aan thema’s, van vervuilde zwembaden tot de reistijd van forensen. Veel informatie is met zoektermen online te raadplegen. Klik hier om te zien hoe een vooraanstaande Amerikaanse krant de website inzet.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk