Conferentie, Nieuws, Woo

Veel media-aandacht voor Brussel 2008

De European Investigative Journalism Conference die de VVOJ op 21 en 22 november in Brussel organiseerde kreeg veel aandacht in Belgische, Nederlandse en andere Europese media.

Vakblad De Journalist van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) publiceerde een artikel waarin werd beschreven hoe zeer de VVOJ een voortrekkersrol neemt in het stimuleren van Europese samenwerking van onderzoeksjournalisten.

Wobbing Europe schonk in zijn artikel aandacht aan de trainingen op het gebied van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) tijdens de conferentie.

Een uitgebreid conferentieverslag op de website van De Nieuwe Reporter over het Ninja Turtle-syndroom en wobben.

BNR Nieuwsradio publiceerde direct een interview met de winnaars van De Loep, Joep Dohmen, Marije Meerman en William de Bruyn.

Ook Radiowereld besteedde aandacht aan de uitreiking van de prestigieuze prijs De Loep vrijdagavond 21 november in Brussel.

Andere media die aandacht besteedden aan de uitreiking van De Loep waren De Telegraaf, NRC Handelsblad, terwijl NRC-medewerker Aertjan Grotenhuis erover schreef op zijn weblog.

De Belgische internetnieuwsportal Nieuws.be sloeg het verhaal evenmin over.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung richtte zich op een meer algemeen verslag van de tweedaagse bijeenkomst in België, net als het Belgische Mediakritiek. FAZ-journalist Hajo Friedrich schreef een stuk op zijn weblog.

Verdere internationale aandacht kwam er ook van Orange log, dat zich afvroeg welke rol onderzoeksjournalistiek in het toekomstige medialandschap gaat spelen.

Freelance journalist Olaf Koens was reeds tijdens de conferentie begonnen met zijn reportages op Twitter.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk