Conferentie, Nieuws

European Investigative Journalism Conference concluded

For two days Brussels housed hundreds of investigative journalists that attended the European Investigative Journalism Conference 2008, organised by the VVOJ. The conference offered a packed programme of panel sessions, management tracks and computer classes. Keep in touch with this website, as we’ll publish workshop reports, video recordings and presentation handouts as soon as we possibly can.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk