Nieuws, VVOJ Activiteiten

Smoespoes: ‘Telefoonverbod van de dokter’

‘Ik kan u niet te woord staan, want mijn dokter heeft me net voor de komende vier weken een telefoonverbod opgelegd.’ Die uitvlucht heeft een voormalig financieel directeur van Bouwfonds de Smoespoes opgeleverd, een prijs voor de opvallendste uitvlucht. Twee journalisten van het Financieele Dagblad tekenden de woorden op tijdens hun artikelenserie over vastgoedfraude. Een goede tweede werd een woningbouwvereniging in Almelo, met: ‘Wij praten hier niet over, wij kijken liever vooruit.’ De Smoespoes werd niet in ontvangst genomen.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk