Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoek van Argos wint radioprijs

Aan Gerard Legebeke, die afgelopen zomer plotseling overleed, Huub Jaspers en Franz Josef Hutsch van het VPRO-radioprogramma Argos is tijdens het Wereld Audio Festival de Radio 1 WAF-award toegekend in de categorie Primeur. Het juryrapport (doc) loofde het onderzoek naar geheime militaire operaties van Nederlandse commando’s in Afghanistan als ‘Een spannend journalistiek verhaal met een grote maatschappelijke impact’. Ter nagedachtenis van onderzoeksjournalist Legebeke is tijdens het WAF ook het eerste Legebeke Legaat gehouden.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk