Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoek van Argos wint radioprijs

Aan Gerard Legebeke, die afgelopen zomer plotseling overleed, Huub Jaspers en Franz Josef Hutsch van het VPRO-radioprogramma Argos is tijdens het Wereld Audio Festival de Radio 1 WAF-award toegekend in de categorie Primeur. Het juryrapport (doc) loofde het onderzoek naar geheime militaire operaties van Nederlandse commando’s in Afghanistan als ‘Een spannend journalistiek verhaal met een grote maatschappelijke impact’. Ter nagedachtenis van onderzoeksjournalist Legebeke is tijdens het WAF ook het eerste Legebeke Legaat gehouden.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk