Nieuws

Verschoningsrecht wordt wettelijk vastgelegd

Er komt een wettelijke regeling waarin het verschoningsrecht van journalisten wordt vastgelegd. Daarbij wordt het begrip ‘journalist’ niet strikt omschreven en wordt er geen onderscheid gemaakt tussen ‘oude’ en nieuwe media. Minister Hirsch Ballin zegt met het wetsvoorstel (pdf) de bijzondere positie van journalisten te erkennen. Bronbescherming is wat de minister betreft ondergeschikt aan een ‘groter belang’ als de nationale veiligheid.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk