Conferentie, Nieuws

Archieven VVOJ-conferenties online

De conferentiekriebels beginnen te komen. Met nog een maand te gaan tot de European Investigative Journalism Conference in Brussel, op 21 en 22 november, blikt een serie interviews over de workshops en CAR-trainingen vast vooruit. Terugkijken kan ook, met de conferentie-archieven. Verslagen van vier edities staan online, de rest volgt binnenkort.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk