Conferentie

The Investigators Toolbox

A demonstration of software that definitly should not lack on your computer. From iGoogle to Xmind and everything in between: Alerts, Feeds, Scanners, Read Email Notifiers, Desktop Searchers, Encryption programs, Automatic Backup Services, Webhistory, Telephone Voice Recorders, Quick Survey Software and Digital Files. Most of it is free software. But for less than € 200,00 you can get the whole package. And the best thing is: all tools run on Windows pc and Mac alike! It is the first time on a conference that so many digital tools are presented in a practical order. You will not only see a demonstration, but you will also learn ‘how’ and ‘why’ to integrate the tools in your next research project. Take this opportunity to turn your laptop into a powerful research machine that enhances your productivity and creativity.

Trainer: Luuk Sengers

When? Friday November 21st, 2.00 PM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.08

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk