Kenniscentrum, Nieuws, Woo

RTL naar rechter om Kabinets-notulen Irak

RTL Nieuws stapt naar de Amsterdamse rechtbank om notulen van de ministerraad los te krijgen. Die en andere documenten moeten inzicht geven in de besluitingvorming rondom de Nederlandse steun aan de inval in Irak. Wob-procedures leverden tot dusver niet de gevraagde stukken op, omdat daarmee onder meer de vertrouwelijkheid van de ministerraad in het geding zou komen.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk