Conferentie, Kenniscentrum

The biggest Global scams

Everything investigative reporters could ever dream of: Sex, drugs and sleazy billionaires, murderous dictators, money launderers, globalisation, class war and endless corruption. And much more! Andrew Jennings will show how to penetrate the rackets run by FIFA and the International Olympic Committee, the scamsters who have stolen the peoples’ passion. He will trace the links between politicians, the biggest global brands and vote-buying, bribery and kickbacks . . . and bombing Iraq. And the Mob. They are everywhere in European sport. (But there won’t be any sport! Except for occasional rigged game at the World Cup)

Speaker: Andrew Jennings
Moderator: Hans Vandeweghe

When? Saturday November 22st, 10.45 AM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.19

Links
Preview at: http://www.transparencyinsport.org

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk