Kenniscentrum, Nieuws, Woo

‘Inventarisatie verlenging wob-termijnen wassen neus’

De inventarisatie waarop het kabinet het voorstel baseert om de beslistermijn voor wob-verzoeken te verlengen is een wassen neus. Dat schrijft Onjo, dat navraag deed en geen schriftelijke inventarisatie-documenten kon vinden. De tijd die ministeries gemiddeld nodig hebben om een wob-verzoek te behandelen loopt sterk uiteen.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk