Kenniscentrum, Nieuws

VVOJ-Webwijzer helpt bij onderzoek financiële crisis

De Webwijzer van de VVOJ helpt journalisten bij het doen van achtergrondonderzoek naar de financiële crisis. Wekelijks licht de VVOJ enkele actuele onderwerpen uit in de Webwijzer. De crisis in de bankenwereld staat ook bij ons hoog op de agenda. Behalve snelle links naar nuttige websites vooral ook een toegangpoort naar databases, onderzoeksinstituten, cijfermateriaal en nog veel meer.

Bent u op zoek naar de stemmingsuitslag van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het reddingsplan voor de financiële sector? Wilt u meer weten over de toezichtsinstrumenten van de Nederlandsche Bank, de Europese Centrale bank op deze sector? Wat zijn de problemen van de Basel II akkoorden en tot op welke hoogte zijn deze reeds ingevoerd? Gaat Solvency II de verzekeringswereld nog voldoende zekerheid bieden? Via de Webwijzer van de VVOJ krijgt u toegang tot databases, onderzoeksartikelen en nog veel meer informatie over deze en andere onderwerpen.

Wij verversen de links regelmatig, dus kom vooral bij de Webwijzer langs.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk