Kenniscentrum, Nieuws

VVOJ-Webwijzer helpt bij onderzoek financiële crisis

De Webwijzer van de VVOJ helpt journalisten bij het doen van achtergrondonderzoek naar de financiële crisis. Wekelijks licht de VVOJ enkele actuele onderwerpen uit in de Webwijzer. De crisis in de bankenwereld staat ook bij ons hoog op de agenda. Behalve snelle links naar nuttige websites vooral ook een toegangpoort naar databases, onderzoeksinstituten, cijfermateriaal en nog veel meer.

Bent u op zoek naar de stemmingsuitslag van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het reddingsplan voor de financiële sector? Wilt u meer weten over de toezichtsinstrumenten van de Nederlandsche Bank, de Europese Centrale bank op deze sector? Wat zijn de problemen van de Basel II akkoorden en tot op welke hoogte zijn deze reeds ingevoerd? Gaat Solvency II de verzekeringswereld nog voldoende zekerheid bieden? Via de Webwijzer van de VVOJ krijgt u toegang tot databases, onderzoeksartikelen en nog veel meer informatie over deze en andere onderwerpen.

Wij verversen de links regelmatig, dus kom vooral bij de Webwijzer langs.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk