Kenniscentrum, Nieuws

VVOJ-Webwijzer helpt bij onderzoek financiële crisis

De Webwijzer van de VVOJ helpt journalisten bij het doen van achtergrondonderzoek naar de financiële crisis. Wekelijks licht de VVOJ enkele actuele onderwerpen uit in de Webwijzer. De crisis in de bankenwereld staat ook bij ons hoog op de agenda. Behalve snelle links naar nuttige websites vooral ook een toegangpoort naar databases, onderzoeksinstituten, cijfermateriaal en nog veel meer.

Bent u op zoek naar de stemmingsuitslag van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het reddingsplan voor de financiële sector? Wilt u meer weten over de toezichtsinstrumenten van de Nederlandsche Bank, de Europese Centrale bank op deze sector? Wat zijn de problemen van de Basel II akkoorden en tot op welke hoogte zijn deze reeds ingevoerd? Gaat Solvency II de verzekeringswereld nog voldoende zekerheid bieden? Via de Webwijzer van de VVOJ krijgt u toegang tot databases, onderzoeksartikelen en nog veel meer informatie over deze en andere onderwerpen.

Wij verversen de links regelmatig, dus kom vooral bij de Webwijzer langs.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk