Biografie

Andrew Jennings

Andres JenningAndrew Jennings has been chasing bad men around the world for three decades.  The 1980s was spent pondering the relationship between London’s top gangster and the city’s top detective, making a one-hour documentary the BBC will still not show. He quit and with Paul Greengrass remade it for the BBC’s biggest rival.  He spent a decade investigating the International Olympic Committee, revealing – with moving pictures – that the IOC’s president was once a jackbooting Franco fascist got him a 5-day jail sentence in Switzerland because they just couldn¹t believe it was true. Currently Andrew is the only reporter in the world banned from FIFA president Sepp Blatter’s press conferences. He thinks this is because of his unique archive of confidential FIFA documents demonstrating the chasm between the organisation’s stated ideals and a leadership entranced by contract kickbacks, industrial-scale ticket rackets, racism and the occasional burst of anti-Semitism. His new book about FIFA is in 12 languages, despite an attempt in Switzerland to have it banned globally. At other times Andrew has been terrified by artillery in Beirut, charmed by the Sandinistas and disgusted by Utah polygamists.

Programme
The biggest Global Scams – Saturday November 22nd – 10.45 AM

Link
http://www.transparencyinsport.org

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk