Kenniscentrum, Nieuws, Woo

‘Meer terug naar brondocumenten’

Met de wob-procedure over de Vogelaar-wijken voegde Roel Geeraedts onlangs een succes aan zijn lijst toe, ook al gaat de minister in hoger beroep. Wobben is een manier om kale feiten boven tafel te krijgen, zegt de Haags verslaggever van RTL Nieuws tegen VVOJ-webredacteur Arno Kersten in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek. “Als iedere redactie in Den Haag per jaar één onderwerp helemaal zou uitzoeken, dan zou je daar de nieuwsconsument een groot plezier mee doen.” Om het hele artikel te lezen, moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk