Conferentie

Programme schedule

European Investigative Journalism Conference 2008 – programme schedule

Thursday November 20st
03.00 PM Parliament tour

Friday November 21st
The opening session (plenary session)
09.30 AM – Registration, coffee and tea in the Olympia-Bourse Ballroom of the Marriott Brussels Hotel.
10.30 AM – Welcome address by VVOJ-president Margo Smit
10.40 AM – Keynote speech by EU-Commissioner Siim Kallas
11.05 AM – Keynote speech ‘How to sell Europe?’ by Geert Mak
11.30 AM – Coffee and tea
11.50 AM – Keynote speech by Nick Davies, author of Flat Aerth News
12.30 PM – Lunch at the Erasmushogeschool Brussel, Zespenningenstraat. – Managerstrack
02.00 PM – Panel sessions, CAR-training , Managerstrack and Roundtable Session
05.45 PM – Reception at the City Hall, offered by the City of Brussels and Duvel (Duvel Moortgat Brewery)
07.00 PM – Celebration dinner in restaurant La Tentation.
07.15 PM – Participants at the Celebration Dinner will be welcomed by Prime-Minister Kris Peeters of Flanders. Peeters, representing the Conference’s main sponsor the Flemish government
08.30 PM – The VVOJ-award for Investigative Journalism 2008 will be awarded during the Celebration Dinner

Saterday November 22nd
(at the Erasmushogeschool Brussel, Zespenningenstraat)
09.00 AM – Panel sessions, CAR-training and Roundtable Session
12.00 PM Lunch
02.00 PM – Panel sessions, CAR-training , Managerstrack and Roundtable Session
03.45 PM – English comedian, presenter, political activist and reporter Mark Thomas
05.00 PM – Reception

DOWNLOAD programme_schedule_version3_5 (Nov. 20, 2008) – pdf

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk