Conferentie

Stay tuned

RSSfeeds in all forms are a powerful instrument for journalists to cover a subject during a longer period of time.
There are stand-alone RSSfeeds, like Omea Reader, or integrated readers, like the one Google offers. Both are useful in their own way, and you will learn how to successfully let them do boring and time-consuming work for you.
During this hands-on training you will learn to constantly keep track of changes on websites that interest you. You not only learn how to set up various kinds of RSSfeeds but you also learn how to organize and store the information that interests you. This training will offer you an easy way to beat information overload.
There is also a way to keep track of websites that don’t have RSSfeeds: you will be introduced to other website watchers.
Be lazy, but stay tuned!

Trainer: Tricia Bots

When? Saturday November 22st, 10.45 AM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.01

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk