Biografie

Mike Schrenk

Michael SchrenkMichael Schrenk became fully immersed in the Internet in the mid ‘90s when he developed Internet applications that facilitated remote medicine between doctors at heart centers and patients, who lived in remote areas. During this period, he also went back to University to bolster his technology background with a formal Studio Arts education.  He quickly gained a reputation for innovative outside-of-the-box Internet applications that addressed real business problems. In 2001, he founded Michael Schrenk Ltd, which in 2008 became Emosyne Schrenk to better reflect their work in the global economy. Emosyne Schrenk is based in Minneapolis Minnesota, with smaller offices in Las Vegas Nevada and Pune India.

While based in The United States, Michael Schrenk has worked extensively in Madrid Spain and Moscow Russia and has also consulted and lectured in The Netherlands, Switzerland, Morocco, Egypt and  Ukraine.  His clients include Disney, Nike, Adidas, Intel, America Online, Time Warner and Callaway Golf.

In addition to authoring articles for Computer World and other industry magazines, Michael is the Author of “Webbots, Spiders, and Screen Scrapers” (2007 No Starch Press), the definitive reference for developing automated Internet agents (available in English, Italian and soon Russian). He frequently speaks to industry groups and has made three appearances at the world’s largest hacker’s convention–DEFCON, including: Introduction to Spiders & Bots, Online Corporate Intelligence and in 2007, The Fabulous Executable Image Exploit.  He also holds a patent for mobile Internet server technology and has another patent pending on a specific method for facilitating online auctions. Michael also taught “Website Usability” and “Internet Marketing” at Rasmussen College and Minnesota School of Business/Globe College.

Michael Schrenk can be contacted at his website, www.schrenk.com

Programme
Domain games (Friday Nov. 21st, 02.00 PM, Erasmushogeschool, Room 1.10)
The €500 project (managerstrack) (Friday Nov. 21st, 03.45 PM, Erasmushogeschool, Room 3.17)
A personal search engine (Saturday Nov. 22nd, 09.00 AM, Erasmushogeschool, Room 1.10)
A personal search engine (Saturday Nov. 22nd, 02.00 PM, Erasmushogeschool, Room 1.10)

Links
Emosyne Schrenk

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk