Conferentie, Kenniscentrum

NATO

NATO and the security blanket that is used to stifle media
Brussels boasts its place as the news capital of the world. But the reality is that journalist have to navigate their way through sophisticated systems of control of information, set by governements, lobbyists and security agencies. Aidan White, who has been for 20 years working in these threatures journalistic waters, will explain the challenges for journalists, and how to overcome spindoctors who try to controle all the information that is getting out from Europe. In particulary, he will focus on the NATO and the security blanket that is used to try to stifle media. White is the General Secretary of the International Federation of Journalists since 1987.

Speaker: Aidan White
Moderator: Jan Balliauw

When? Saturday November 22st, 2.00 PM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.15

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk