Conferentie, Kenniscentrum

How to be creative?

Finding good ideas, is first of all finding a lot of ideas. That brainstorming can be an art, proves Marcus Geers of Inspiralia. This Belgian creativity trainer has lots of experience all over Europe. His workshop handles about techniques for finding creative ideas – yes, they exist – and how to develop a creative climate in your organisation. During the training, Marcus Geers teaches several methods to use in your daily working life.
This workshop will take two whole sessions, you have to subscribe for part 1 and part 2.

Trainer: Marcus Geers
Moderator: Bart van Eldert (Algemeen Dagblad)

When? Friday November 21st, 2.00-3.15 PM & 3.45-5.00 PM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.19

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk