Conferentie

Europe for beginners

Terwijl niet alleen de omvang maar ook de macht van Europa almaar groeit, daalt de opkomst voor Europese verkiezingen en referenda. De Europese burger lijkt nauwelijks geïnteresseerd in de instellingen die de lidstaten samenhouden én het democratisch gehalte van de Europese Unie moeten opkrikken. Hoe komt het dat nationale media amper aan Europa-verslaggeving doen? Wat is het belang ervan? Waar moet je als journalist de informatie halen en hoe betrouwbaar is die informatie? En: wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor Europa in de nabije en verre toekomst? De man die dat uiteenzet is Paul Goossens, hoofd van de Europa-desk van persagentschap Belga en oud-hoofdredacteur van De Morgen.

Only in Dutch!

Spreker: Paul Goossens
Moderator: Marjan Justaert

When? Friday November 21st, 3.45 PM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.12

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk