Conferentie, Kenniscentrum

All profits are equal

All profits are equal (but some are more equal than others)
Many (investigative) journalists avoid financial words like net income, depreciation and cash flows. That is a pity, because with some basic knowledge you can do quite a lot of work before calling on your experts for help. This workshop’s main goal is to help you decide if it’s worthwhile to investigate companies in the EU more thoroughly. The first section will focus on the basics of financial statements. You will have the opportunity to practise some of the basic skills. The second section will focus on several case studies.

Speakers: Paul van der Cingel & Mathijs Rotteveel

When? Saturday November 22st, 10.45 AM
Where? Erasmushogeschool, Room 3.12

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk