Nieuws

Stan Storimans omgekomen in Georgië

Amsterdam, 12 augustus – De Nederlandse cameraman Stan Storimans kwam dinsdagmorgen vroeg om in de Georgische stad Gori toen het convooi waarin hij reed werd bestookt door mortiervuur. Collega Jeroen Akkermans raakte gewond aan zijn been. Storimans (39), getrouwd en vader van twee kinderen, was directeur van Storicam.

Storimans en Akkemans waren in Georgië om verslag te doen voor RTL nieuws van het conflict tussen Rusland en Georgië over de separatistische Georgische provincie zuid-Ossetië.

Storimans werkte bijna twintig jaar als regisserend cameraman. Naast nieuwsverslaggeving voor RTL Nederland en RTL Duitsland. maakte hij ook langere achtergrondreportages voor onder meer Eén Vandaag en Netwerk. Storimans had ruime ervaring in verschillende oorlogsgebieden, waaronder Afghanistan, Irak, maar ook crisisgebieden in Azië en Afrika.

Volgens zijn bedrijfswebsite zou er eind 2008 een biografische bloemlezing van twintig verhalen verschijnen van zijn hand, waarin hij over zijn ervaringen vertelt.

Collega’s beschrijven Storimans als een journalist in hart en nieren, die onverschrokken te werk ging en onder de moeilijkste omstandigheden alles voor elkaar kreeg.

De VVOJ wenst zijn naaste familie en vrienden veel sterkte. Condoleances aan de familie kunnen worden verstuurd via een speciaal daarvoor geopend Condoleanceregister.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk