Nieuws

Stan Storimans omgekomen in Georgië

Amsterdam, 12 augustus – De Nederlandse cameraman Stan Storimans kwam dinsdagmorgen vroeg om in de Georgische stad Gori toen het convooi waarin hij reed werd bestookt door mortiervuur. Collega Jeroen Akkermans raakte gewond aan zijn been. Storimans (39), getrouwd en vader van twee kinderen, was directeur van Storicam.

Storimans en Akkemans waren in Georgië om verslag te doen voor RTL nieuws van het conflict tussen Rusland en Georgië over de separatistische Georgische provincie zuid-Ossetië.

Storimans werkte bijna twintig jaar als regisserend cameraman. Naast nieuwsverslaggeving voor RTL Nederland en RTL Duitsland. maakte hij ook langere achtergrondreportages voor onder meer Eén Vandaag en Netwerk. Storimans had ruime ervaring in verschillende oorlogsgebieden, waaronder Afghanistan, Irak, maar ook crisisgebieden in Azië en Afrika.

Volgens zijn bedrijfswebsite zou er eind 2008 een biografische bloemlezing van twintig verhalen verschijnen van zijn hand, waarin hij over zijn ervaringen vertelt.

Collega’s beschrijven Storimans als een journalist in hart en nieren, die onverschrokken te werk ging en onder de moeilijkste omstandigheden alles voor elkaar kreeg.

De VVOJ wenst zijn naaste familie en vrienden veel sterkte. Condoleances aan de familie kunnen worden verstuurd via een speciaal daarvoor geopend Condoleanceregister.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk