Nieuws

‘Als het lukt, heb ik een megaverhaal’

Dubbel genomineerd voor De Tegel is Geertjan Lassche van EO Netwerk vooral zijn werkgever dankbaar voor de tijd die hij krijgt om zaken uit te spitten. Lassche is een geduldig onderzoeker. “Ook nu probeer ik al twee jaar lang een bron over de streep te trekken, zo nu en dan informeer ik voorzichtig of hij wil meewerken. Het kost tijd, maar als het lukt, heb ik een megaverhaal”, zegt hij in NRC Handelsblad.


De Tegel wordt dinsdag 20 mei uitgereikt tijdens het Feest voor de Journalistiek in het Muziekgebouw aan het IJ. Lassche is samen met zijn researcher Eliza Bergman in de categorie televisie genomineerd voor een uitzending over een geruchtmakend adoptieschandaal en met een onthullend kijkje achter de schermen van de intensive care.

Op de website van De Tegel staat een overzicht van de nominaties.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk