Nieuws

‘Als het lukt, heb ik een megaverhaal’

Dubbel genomineerd voor De Tegel is Geertjan Lassche van EO Netwerk vooral zijn werkgever dankbaar voor de tijd die hij krijgt om zaken uit te spitten. Lassche is een geduldig onderzoeker. “Ook nu probeer ik al twee jaar lang een bron over de streep te trekken, zo nu en dan informeer ik voorzichtig of hij wil meewerken. Het kost tijd, maar als het lukt, heb ik een megaverhaal”, zegt hij in NRC Handelsblad.


De Tegel wordt dinsdag 20 mei uitgereikt tijdens het Feest voor de Journalistiek in het Muziekgebouw aan het IJ. Lassche is samen met zijn researcher Eliza Bergman in de categorie televisie genomineerd voor een uitzending over een geruchtmakend adoptieschandaal en met een onthullend kijkje achter de schermen van de intensive care.

Op de website van De Tegel staat een overzicht van de nominaties.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk