Nieuws

‘Als het lukt, heb ik een megaverhaal’

Dubbel genomineerd voor De Tegel is Geertjan Lassche van EO Netwerk vooral zijn werkgever dankbaar voor de tijd die hij krijgt om zaken uit te spitten. Lassche is een geduldig onderzoeker. “Ook nu probeer ik al twee jaar lang een bron over de streep te trekken, zo nu en dan informeer ik voorzichtig of hij wil meewerken. Het kost tijd, maar als het lukt, heb ik een megaverhaal”, zegt hij in NRC Handelsblad.


De Tegel wordt dinsdag 20 mei uitgereikt tijdens het Feest voor de Journalistiek in het Muziekgebouw aan het IJ. Lassche is samen met zijn researcher Eliza Bergman in de categorie televisie genomineerd voor een uitzending over een geruchtmakend adoptieschandaal en met een onthullend kijkje achter de schermen van de intensive care.

Op de website van De Tegel staat een overzicht van de nominaties.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk