Nieuws

‘Als het lukt, heb ik een megaverhaal’

Dubbel genomineerd voor De Tegel is Geertjan Lassche van EO Netwerk vooral zijn werkgever dankbaar voor de tijd die hij krijgt om zaken uit te spitten. Lassche is een geduldig onderzoeker. “Ook nu probeer ik al twee jaar lang een bron over de streep te trekken, zo nu en dan informeer ik voorzichtig of hij wil meewerken. Het kost tijd, maar als het lukt, heb ik een megaverhaal”, zegt hij in NRC Handelsblad.


De Tegel wordt dinsdag 20 mei uitgereikt tijdens het Feest voor de Journalistiek in het Muziekgebouw aan het IJ. Lassche is samen met zijn researcher Eliza Bergman in de categorie televisie genomineerd voor een uitzending over een geruchtmakend adoptieschandaal en met een onthullend kijkje achter de schermen van de intensive care.

Op de website van De Tegel staat een overzicht van de nominaties.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk