Conferentie, Kenniscentrum, Uncategorized

Speakers Brussels 2008

A 65 speakers (S), trainers (T) and moderators (M) from the EU and the USA will take care of the panel sessions, demonstrations, CAR classes and round table sessions. We are still working on the program. These are the people who have pledged:

Peter Aldhous (USA) – S
Brigitte Alfter (Denmark, Germany, Belgium) – S
Anne Autio (Netherlands) – T
Jan Balliauw (Belgium) – M
Muriël Benmbarek-Sival (Netherlands) – T
Tricia Bots (Netherlands) – T
Joop Bouma (Netherlands) – S
Paul van der Cingel (Netherlands) – M
Kristof Clerix (Belgium) – M
Annet Daems (Belgium) – M
Arjan Dasselaar (Netherlands) – T
Nick Davies (United Kingdom) – S
Els Diekerhof (Netherlands) – S
Dick van Eijk (Netherlands) – T
Bart van Eldert (Netherlands) – M
Derk-Jan Eppink (USA, Netherlands, Belgium) – S
Henk van Ess
(Netherlands) – T
Marcus Geers (Belgium) – T
Janny Groen (Netherlands) – S
Eric Hennekam (Netherlands) – T
Elke Van Hoof (Belgium) – S
Mark Hunter (USA, France) – S
Andrew Jennings (United Kingdom) – S
Siim Kallas (Estonia) – S
Marie-José Klaver (Netherlands) – T
Mehmet Koksal (Belgium, Turkey) – S
Mark Kranenburg – (Netherlands) – M
Ad van Liempt (Netherlands) – M
Miro Lucassen (Netherlands) – M
Geert Mak (Netherlands) – S
Yvonne van de Meent (Netherlands) – M
Paul Myers (United Kingdom) – T
David Milliron (USA) – T
Loretta Napoleoni (Italy) – S
Michaël Opgenhaffen (Belgium) – T
Kris Peeters (Belgium) – S
Karel Platteau (Belgium) – M
Arlen Poort (Netherlands) – T
Patrick Pouw (Netherlands) – S
Paul Radu (Romania) – S
Marije Randewijk (Netherlands) – M
Kim De Rijck (Belgium) – M
Mathijs Rotteveel (Netherlands) – M
Mark Schapiro (USA) – S
Mike Schrenk, (USA) – S & T
Luuk Sengers (Netherlands) – S,T,M
Robert Sikkes (Netherlands) – M
Gerard Smit (Netherlands) – S
Margo Smit (Netherlands) – M
Marleen Teugels (Belgium) – S,M
Mark Thomas (United Kingdom) – S
Jeroen Trommelen (Netherlands) – M
Stefano Valentino (Italy – Belgium) – M
Hans Vandeweghe (Belgium) – S
Pascal Verbeken (Belgium) – S
Peter Verweij (Netherlands) – T
Roger Vleugels (Netherlands) – S,M
Erik Wesselius (Netherlands) – S
Jacqueline Wesselius (Netherlands) – M
Aidan White (Ireland, Belgium) – S

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk