Conferentie

Introduction Brussels 2008

The VVOJ is working on the programme. The conference programme consists of three plenary sessions, at least 15 panel sessions, 20 hands-on computer training sessions, demonstrations and roundtable sessions, a managerstrack, two receptions, and a celebration dinner.

All sessions concentrate on the exchange of ideas, research methods, and techniques.
A panel session will generally have two speakers and a moderator. In exceptional cases there may be three speakers, or a presentation by one speaker, in that case we’ll have lots of room for questions and debate.
A round table does not have a prepared programme. The idea is that people interested in trans-national cooperation on a particular topic can meet in an informal atmosphere. Each round table will have a moderator.
The computer training sessions will cover various topics, from (advanced) online searching to data analysis. Capacity for training sessions will be limited, as everyone must have a place at computer. Advance sign up is necessary.

The opening session (plenary session) will take place on Friday at the five star Marriott Hotel.

After the session on Friday afternoon, there will be a reception at The Town Hall on the Grand’Place in Brussels (on the famous marketplace and with the cooperation of Duvel) for all conference participants. On Friday evening, the Celebration Dinner takes place for those who registered or were invited, at La Tentation.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk