Conferentie, Kenniscentrum

About Brussels

Brussels is the capital and largest city of Belgium, and the administrative heart of the European Union. Brussels is a city of over one million inhabitants.

Brussels is considered the de facto capital of the European Union, and hosts many of its key institutions (amongst them, the International Federation of Journalists and the European Federation of Journalists). NATO, the Western European Union and Eurocontrol are also headquartered in the city.

Language
Originally a Dutch-speaking city, Brussels is nowadays officially bilingual French-Dutch. French is the mother tongue of the majority of the population and the lingua franca.

International
The city also plays host to 1000 other international organisations and 2000 international corporations. Brussels is third in the number of international conferences it hosts, also becoming one of the largest convention centres in the world. The presence of the EU and the other international bodies has led to a larger number of ambassadors and journalists in Brussels than in Washington D.C.. International schools have also been established to serve this presence.

Explore Brussels

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk