Nieuws

Debat: Veroordeeld door de Raad voor de Journalistiek…nou en?

Recente uitspraken van de Raad voor de Journalistiek hebben verbazing gewekt, en niet alleen bij de veroordeelden. Zo werden journalisten van het Dagblad van het Noorden veroordeeld omdat dertig bronnen de strekking van hun verhaal niet zouden dragen. Doen journalisten hun werk slecht, of is de Raad voor de Journalistiek de weg kwijt? Tijd voor een pittige discussie tussen onderzoeksjournalisten, onderzoekers en de Raad voor de Journalistiek zelf tijdens het VVOJ-Debatcafé op maandag 14 april.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk