Nieuws

Debat: Veroordeeld door de Raad voor de Journalistiek…nou en?

Recente uitspraken van de Raad voor de Journalistiek hebben verbazing gewekt, en niet alleen bij de veroordeelden. Zo werden journalisten van het Dagblad van het Noorden veroordeeld omdat dertig bronnen de strekking van hun verhaal niet zouden dragen. Doen journalisten hun werk slecht, of is de Raad voor de Journalistiek de weg kwijt? Tijd voor een pittige discussie tussen onderzoeksjournalisten, onderzoekers en de Raad voor de Journalistiek zelf tijdens het VVOJ-Debatcafé op maandag 14 april.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk