Nieuws

Media-aandacht De Loep, VVOJ09

Verschillende media berichtten zaterdag over de uitreiking van De Loep, de prijs voor de beste producties van het jaar op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Vooral de winnaar van de tekstuele producties, Jeroen Smit, kreeg veel aandacht. De Volkskrant citeerde uitgebreid uit de bevindingen van de jury over De Prooi.

Ook het ANP en NRC Handelsblad wijdden een bericht aan de uitreiking van de prijs aan Smit, evenals de Belgische nieuwssite Zita en het weekblad Knack.

Dat de Loep wordt niet alleen uitgereikt in de categorie tekst, maar ook in de categorie audiovisueel, bleek onder meer uit berichtgeving van de VARA en Omroep Almelo.

Meer weten over álle winnaars van De Loep? Kijk dan hier.

Fred van Gansewinkel, beheerder van de startpagina onderzoeksjournalistiek, besteedde op zijn website ook aandacht aan zowel De Loep als de VVOJ conferentie in Utrecht.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk